Pridať recept

Ravioli so špenátom

ingrediencie

Cesto

3 ks
vajce
350 g
hladká múka
100 ml
voda

Plnka

150 g
syr Ricotta
4 PL
strúhanka
2 strúčiky
cesnaku
200 g
čerstvý špenát
1 PL
maslo
1 ks
vajce
mleté čierne korenie
soľ
mletá rasca
muškátový orech

Omáčka

150 ml
kyslá smotana
100 g
šunka
3 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa
100 ml
zeleninový vývar
1 ks
citrón
100 g
šampiňóny
1/2 ks
pór
4 strúčiky
cesnaku
mleté čierne korenie
soľ
oregano

Ďalej

100 g
parmezán

postup

1.
Cesto: Rozšľahané vajcia dáme do preosiatej múky a postupne prilievame vodu. Vypracujeme hladké a pružné cesto, ktoré by nemalo byť príliš tvrdé, ani sa nesmie lepiť na ruky či dosku. Podľa potreby pridávame múku alebo vodu. Cesto necháme odpočívať pod utierkou minimálne pol hodinu.
 
2.
Vriacou vodou sparíme špenát a posekáme ho celkom nadrobno. Pridáme vajce, syr, koreniny, maslo, soľ, prelisovaný cesnak a podľa potreby zahustíme strúhankou.
3.
Cesto vyvaľkáme, povykrajujeme kolieska a do stredu navŕšime plnku, prikryjeme vrchným kolieskom a okraje poriadne stlačíme. Potom ich uvaríme v posolenej vode, scedíme a necháme odkvapkať.
4.
Na zohriatom oleji speníme pokrájanú cibuľu, pór, prelisovaný cesnak, pridáme šampiňóny a šunku a ďalej opekáme. Okoreníme, osolíme, prilejeme smotanu, prikryjeme a dusíme približne 10 minút. Podľa potreby podlievame vývarom. Na záver omáčku ochutíme citrónovou šťavou.
5.
Uvarené ravioli zmiešame s omáčkou,ozdobíme petržlenovou vňaťou. Parmezán postrúhame a servírujeme ho zvlášť, aby si každý dal podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Viete ako pripraviť omáčku z výpeku?
Vždy, keď upečiete mäsko, nezabudnite na rýchlu a fantastickú omáčku z výpeku.
Výborné omáčky na cestoviny
5x chutné smotanové cestoviny na rýchlu večeru
Cestoviny a smotana v piatich jednoduchých receptoch, ktoré potešia celú rodinku.
Najslávnejšie dresingy
Najslávnejšie dresingy: Jednoduché recepty, ktoré sa hodia ku všetkému
Na grilovačku si radi pribalíme aj nejakú zaujímavú omáčku, ktorá výborne dochutí pečené mäso alebo...
Bešamel
Už žiadne hrudky! Omáčka vždy krásne jemná a krémová: Tento jeden TRIK funguje vždy a na všetky omáčky + recepty
Omáčky milujeme na všetky spôsoby a radi ich pripravujeme k mäsu, rybám a najmä do cestovín. Viete, ako však...
Znojemská omáčka s morčacími plátkami
Morčacie plátky na kyslých uhorkách a párkoch: Delikátna znojemská omáčka
Známy recept je stelesnením rýchleho, a pritom delikátneho jedla.
Hovädzie v delikátnych omáčkach 7x inak
7x hovädzie v delikátnych omáčkach: Na sviatočný obed i všedný deň
Vynikajúce tradičné i menej známe hovädzie recepty, v ktorých šťavnaté mäso dopĺňajú chutné a bohaté omáčky.