Pridať recept

Cestoviny s olivami a slaninou

ingrediencie

400 g
cestoviny
150 g
čedar
200 g
slanina
100 g
čierne olivy
100 g
zelené olivy
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
3 PL
olivový olej
10 ks
cherry paradajky
2 KL
citrónová kôra
4 PL
citrónová šťava
mleté čierne korenie
koriander
soľ
bazalka
petržlenová vňať

postup

1.
Slaninu pokrájame na kocky a opražíme ju na oleji, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak a opražíme, potom doplníme paradajky a podusíme približne 5 minút. Pridáme citrónovú kôru, mleté čierne korenie, soľ, bazalku, čerstvý koriander, petržlenovú vňať a citrónovú šťavu.
 
2.
Na záver primiešame pokrájané a vykôstkované olivy, prehrejeme a pridáme uvarené cestoviny. Dobre premiešame a na tanieroch, keď servírujeme posypeme strúhaným syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Nevylievajte vodu z cestovín
Aj vy ju vylievate? 10 perfektných tipov, ako využiť vodu z cestovín, o týchto ste určite ešte nepočuli
Tušíte, na čo všetko sa dá ešte použiť voda z cestovín? Z týchto tipov budete určite prekvapení!
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Špagety
Ohrievané cestoviny ako čerstvo uvarené! S týmito trikmi opäť premeníte studené cestoviny a omáčky na horúcu delikatesu
Zvyšky včera uvarených cestovín môžu chutiť rovnako dobre, ako pri prvom servírovaní. Stačí sa len naučiť,...
Chunks of cheddar cheese on plate
Čedar syr
Cheddar je malá obec v juhovýchodnom Anglicku. Práve odtiaľ pôvodne pochádza jeden z najobľúbenejší syrov...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...