Pridať recept

Zemiakové langoše

ingrediencie

5 ks
zemiaky
500 g
hladká múka
mlieko
kvasnice
soľ
olej
kečup
kyslá pochúťková smotana
tatárska omáčka
syr
cesnaku

postup

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, vytvarujeme bochníky a necháme vykysnúť asi 30 minút. Vykysnuté bochníky roztiahneme na placky s tenkým stredom a vypražíme na oleji, tak aby langoš plával. Cesnak na potretie pripravíme tak, že roztlačíme dva strúčiky cesnaku, rozmiešame v 1dcl vody a 2 PL oleja a osolíme. Pred podávaním potrieme cesnakom, ochutíme podľa chuti smotanou, kečupom, alebo tatárskou omáčkou. Posypeme syrom poprípade pridáme ingrediencie podľa svojho vkusu.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie
Podobné články
zemiaky
Video: Najlepší trik na šúpanie varených zemiakov
Ešte nikdy nebolo šúpanie uvarených zemiakov tak jednoduché! Týmto skvelým trikom si ušetríte čas aj kopec...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...
TOP
Langoše z kyslej smotany - vynikajúce, FOTORECEPT
Vďaka TAJNEJ prísade sa už nikdy nepripália! Toto je najvyhľadávanejší recept na langoše, mäkké aj na druhý deň a vôbec nie sú mastné
Langoše mäkké ako vatička a z toho najlepšieho cesta z chladničky! Prezradíme vám šikovný trik, vďaka...