Kokosovo-ananásová torta
8
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
žĺtok
4
ks
bielok
110
g
polohrubá múka
130
g
práškový cukor
1
ks
vanilka
20
g
maslo
20
g
hrubá múka
Ananásový krém
200
g
maslo
100
g
práškový cukor
50
g
ananás
500
ml
ananásová šťava
Na ozdobu
100
g
kokos
8
plátkov
ananás
100
g
mandarinkový kompót
50
g
čerešne
postup
1.
Žĺtky s polovicou cukru vymiešame do peny. Z bielkov a druhej polovice cukru ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do vymiešaných žĺtkov súčasne s múkou a potlčenou vanilkou. Cesto nalejeme do formy vymastenej maslo a vysypanej múkou a v strednej vyhriatej rúre pečieme do ružova. Vychladnutú tortu rozpolíme, naplníme ananásovým krémom, spojíme a vrchy a bol ozdobíme šľahačkou a posypeme kokosom. Povrch ozdobíme ananásom, mandarínkami a čerešňami.
2.
Ananásová plnka: Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme ananás posekaný nadrobno a toľko ananásovej šťavy, aby bol krém jemný a hladký.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.