Pridať recept

Zaprávané hovädzie srdce

ingrediencie

1 ks
hovädzie srdce
100 g
koreňová zelenina
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
podľa chuti
soľ
5 ks
celé čierne korenie
2 ks
celé nové korenie
1 ks
bobkový list
80 g
olej
40 g
hladká múka
trochu
sójová omáčka

postup

Hovädzie srdce dáme do studenej vody súčasne s očistenou koreňovou zeleninou, cibuľou a cesnakom, pridáme soľ, čierne a nové korenie, bobkový list a pomaly uvaríme do mäkka. Mäkké srdce vyberieme a pokrájame na tenké plátky. Na horúcom oleji opražíme múku do červena, trocha ju zalejeme vývarom zo srdce, pridáme pokrájané srdce a mrkvu uvarenú vo vývare a pokrájanú na kolieska. Nakoniec šťavu ochutíme trochou sójovej omáčky alebo kúskom masoxu. Zvyšok vývaru zo srdca odložíme do chladničky a použijeme na podlievanie rôznych iných štiav.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať