Kysnuté zemiakové rožky
stredná
náročnosť
ingrediencie
700
g
polohrubá múka
400
g
zemiaky
70
g
tuk
1/4
liter
mlieko
2
ks
vajce
30
g
droždie
1
pohár
lekvár
postup
1.
K prelisovaným uvareným zemiakom v šupke pridáme múku, cukor, roztopený tuk, 1 vajce, mlieko a kvások (droždie, trochu vlažného mlieka a lyžička cukru).
2.
Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste, potom ho rozvaľkáme, pokrájame na trojuholníky, na každý dám lyžičku lekváru, zavinieme, sformujeme do tvaru rožka, položíme na vymastený plech, potrieme vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.