Čokoládová torta s pralinkami
8
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
maslo
300
g
práškový cukor
5
ks
vajce
2
PL
rum
300
g
polohrubá múka
1
PL
citrónová šťava
1
balíček
vanilkový cukor
Kakaový krém
100
ml
mlieko
20
g
kakao
120
g
kryštálový cukor
200
g
maslo
postup
1.
Maslo vymiešame do peny, pridáme cukor striedavo so žĺtkami a ešte miešame asi 10 minút. Potom pomaly primiešame rum a citrónovú šťavu. Nakoniec po lyžiciach zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh a múku spolu s vanilkovým cukrom. Cesto dáme do tortovej formy vymastenej maslo a vysypanej múkou. V mierne predhriatej rúre pečieme asi hodinu do ružova. Trocha vychladnutú tortu opatrne vyklopíme z formy na sito a necháme ju celkom vychladnúť. Potom ju rozrežeme, potrieme krémom, spojíme, povrch i boky tiež potrieme krémom a ozdobíme pralinkami.
2.
Kakaový krém: Kakao s cukrom rozšľaháme v mlieku, necháme prevrieť, prelejeme do misky a miešame až do vychladnutia. Do vychladnutej zmesi zamiešame po troche zmäknuté maslo.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.