Pridať recept

Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou

ingrediencie

1 ks
hovädzí jazyk
100 g
koreňová zelenina
60 g
cibuľa
podľa chuti
soľ
1 ks
bobkový list
trochu
tymian
1 KL
citrónová kôra
6 ks
celé čierne korenie
2 ks
celé nové korenie
60 g
maslo
60 g
hladká múka
1/2 ks
cibuľa
20 g
kryštálový cukor
50 g
hrozienka
30 g
mandle
50 ml
červené víno
2 PL
citrónová šťava

postup

1.
Jazyk umyjeme, naklepeme, vložíme do osolenej vody, pridáme koreňovú zeleninu, cibuľu a citrónovú kôru, všetko pokrájame nadrobno, všetky koreniny a uvaríme do mäkka. Uvarený jazyk preložíme na chvíľu do studenej vody, potom ho olúpeme a pokrájame na tenšie rezy. Osobitne pripravíme zápražku z nasucho opraženej múky a masla, pridáme cibuľu posekanú nadrobno a upražíme do červena. Potom zápražku rozriedime polievkou z jazyka tak, aby sme dostali hustejšiu omáčku, ktorú okyslíme citrónovou šťavou, osladíme cukrom upraženým do žlta a dobre povaríme. Omáčku precedíme na pokrájaný jazyk, pridáme trochu červeného vína, mandle, hrozienka a všetko ešte povaríme 10 minút.
 
2.
TIP: Do omáčky môžeme pridať aj ríbezľový lekvár, bude mať sladšiu chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať