Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
hovädzí jazyk
100
g
koreňová zelenina
60
g
cibuľa
podľa chuti
soľ
1
ks
bobkový list
trochu
tymian
1
KL
citrónová kôra
6
ks
celé čierne korenie
2
ks
celé nové korenie
60
g
maslo
60
g
hladká múka
1/2
ks
cibuľa
20
g
kryštálový cukor
50
g
hrozienka
30
g
mandle
50
ml
červené víno
2
PL
citrónová šťava
postup
1.
Jazyk umyjeme, naklepeme, vložíme do osolenej vody, pridáme koreňovú zeleninu, cibuľu a citrónovú kôru, všetko pokrájame nadrobno, všetky koreniny a uvaríme do mäkka. Uvarený jazyk preložíme na chvíľu do studenej vody, potom ho olúpeme a pokrájame na tenšie rezy. Osobitne pripravíme zápražku z nasucho opraženej múky a masla, pridáme cibuľu posekanú nadrobno a upražíme do červena. Potom zápražku rozriedime polievkou z jazyka tak, aby sme dostali hustejšiu omáčku, ktorú okyslíme citrónovou šťavou, osladíme cukrom upraženým do žlta a dobre povaríme. Omáčku precedíme na pokrájaný jazyk, pridáme trochu červeného vína, mandle, hrozienka a všetko ešte povaríme 10 minút.
2.
TIP: Do omáčky môžeme pridať aj ríbezľový lekvár, bude mať sladšiu chuť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.