Šašlík
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
baranie mäso
2
ks
cibuľa
3
PL
olej
1
PL
ocot
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
trochu
petržlenová vňať
trochu
mäta
200
g
slanina
2
PL
maslo
postup
Mäso pokrájame na malé, tenké rezance a naložíme na niekoľko hodín do zmesi oleja, octu, mletého čierneho korenia, soli, posekanej zelenej petržlenovej vňate, mäty a cibule. Rezne pred prípravou necháme trochu odkvapkať, potom ich napicháme na ihlu alebo drievko striedavo s plátkami slaniny a kolieskami cibule, všetko potrieme roztopeným maslom a na otvorenom ohni pečieme zo všetkých strán. Podávame s ryžou uvarenou v polievke z baranieho mäsa alebo s chlebom a horčicou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.