Pečené prasiatko na poľský spôsob
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
prasiatko
mleté čierne korenie
soľ
mletá rasca
olej na potieranie
Plnka
cibuľa
cesnaku
petržlenová vňať
šunka
matjesy
soľ
strúhanka
postup
1.
Prasiatko posolíme zvnútra aj zvonka, okoreníme, ochutíme rascou a potrieme olejom. Prasiatko necháme odležať 6 hodín v chlade.
2.
Plnku si musíme pripraviť podľa veľkosti prasiatka. Nahrubo pokrájanú cibuľu, cesnak rozotretý so soľou, nakrájanú šunku a matjesy, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať dobre zmiešame na plnku. Potom zmes zahustíme takým množstvom strúhanky, aby sa všetko dobre spojilo.
3.
Plnkou naplníme prasiatko a otvor brušnej dutiny upevníme špízmi, aby plnka nevytiekla. Pomaly opekáme na ražni za občasného obracania a potierania oleja. Alobalom musíme prikryť rypáčik, ušká a chvostík, aby sa nespálili. Musíme opekať skutočne pomaly, lebo v inom prípade by zostalo prasiatko vo vnútri polosurové. Prasiatko na tanieri naaranžujeme zeleninou podľa vlastnej predstavy.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.