Pridať recept

FOTORECEPT: Pečené zemiaky so slaninkou

5
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

800 g
zemiaky
2 ks
cibuľa
250 g
oravská slanina
1 ks
vajce
100 g
syr Eidam
trochu
soľ
štipiek
korenie

postup

1.
Zemiaky uvaríme v osolenej vode, potom ich scedíme a ošúpeme.
Fotorecept: Pečené zemiaky so slaninkou
Fotorecept: Pečené zemiaky so slaninkou
Zdroj: Tanuki
 
2.
Dve menšie cibule (alebo jednu veľkú) ošúpeme a nakrájame na kolieska.
Fotorecept: Pečené zemiaky so slaninkou
Fotorecept: Pečené zemiaky so slaninkou
Zdroj: Tanuki
3.
Slaninu nakrájame na kocky a opražíme na troche oleja- nie veľa, pretože slanina ešte pustí masť. Pečieme, kým sa slanina neupečie z oboch strán.
Fotorecept: Pečené zemiaky so slaninkou
Fotorecept: Pečené zemiaky so slaninkou
Zdroj: Tanuki
Fotorecept: Pečené zemiaky so slaninkou
Fotorecept: Pečené zemiaky so slaninkou
Zdroj: Tanuki
4.
Na dno zapekacej misy nalejeme asi 1 cm vrstvu oleja, naň dáme kolieska cibule.
Fotorecept: Pečené zemiaky so slaninkou
Fotorecept: Pečené zemiaky so slaninkou
Zdroj: Tanuki
5.
Na cibuľu poukladáme vrstvu zemiakov nakrájaných na kolieska a po nich časť slaniny. Vo vrstvení pokračujeme, kým máme suroviny.
Fotorecept: Pečené zemiaky so slaninkou
Fotorecept: Pečené zemiaky so slaninkou
Zdroj: Tanuki
6.
Vrstvenie by sme mali ukončiť zemiakmi.
Fotorecept: Pečené zemiaky so slaninkou
Fotorecept: Pečené zemiaky so slaninkou
Zdroj: Tanuki
7.
Zapekaciu misu zakryjeme vrchnákom a dáme piecť do rúry na strednej teplote asi na 15-20 minút, kým nie je cibuľka upečená.
8.
Počas pečenia nastrúhame nahrubo syr a zmiešame ho s vajíčkom.
Fotorecept: Pečené zemiaky so slaninkou
Fotorecept: Pečené zemiaky so slaninkou
Zdroj: Tanuki
9.
Zmesou polejeme zemiaky po upečení, znovu vrátime do rúry a pečieme ešte 5-10 minút.
Fotorecept: Pečené zemiaky so slaninkou
Fotorecept: Pečené zemiaky so slaninkou
Zdroj: Tanuki
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Extra chrumkavé hranolčeky z rúry: Ešte lepšie ako z fritézy
Ak vám nevoňajú výpary z vyprážania a nevlastníte fritézu, stále si môžete pripraviť fantasticky chrumkavé...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...