Pridať recept

Hroznová bublanina

10
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
maslo
200 g
práškový cukor
6 ks
vajce
1 KL
citrónová šťava
2 balíčky
vanilínový cukor
300 g
polohrubá múka
3 KL
kypriaci prášok
600 g
hrozno
2 KL
hrubá múka

postup

1.
Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom a so žĺtkami. Pridáme citrónovú šťavu, vanilínový cukor, polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom a do tuha vyšľahaný sneh z bielkov.
 
2.
Cesto pridáme na vymastený, múkou vysypaný plech. Bobule hrozna umyjeme a osušíme. Väčšie bobule rozkrojíme napoly a dáme do misky. Poprášime ich hrubou múkou, uložíme na cesto a vo vyhriatej rúre koláč upečieme do zlatista.
3.
Upečený, vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a pokrájame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bublanina v rôznych veľkostiach
Bublanina v rôznych veľkostiach: Aké množstvo ingrediencií potrebujete na váš plech?
Ak pečiete často, určite sa vám už stalo, že v recepte boli uvedené ingrediencie na väčší alebo menší...
Fantastická smotanová bublanina
Keď príde na letný koláč, máločo sa vyrovná jednoduchej bublanine.
Patrí hrozno do chladničky?
Patrí hrozno do chladničky? Urobte túto vec a vydrží až 12 mesiacov!
A kam dávate hrozno vy? Patrí vôbec do chladničky?
Hit leta: Dierkovaný koláč
Letný hit: Dierkovaný koláč
Jednoduchý, rýchly a extra šťavnatý koláč, ktorý si okamžite zamilujete.
Bezlepková bublanina
Najlepšie recepty na domáce bublaniny s ovocím
Letná klasika, ktorá nikdy neomrzí! Akú máte najradšej vy?
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...