Pridať recept

Pikantné rebierka

4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,2 kg
bravčové rebierko
100 ml
barbecue omáčka
100 ml
sladkokyslá omáčka
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
chilli paprička
2 PL
med
1 štipka
soľ
1 štipka
korenie

postup

1.
Do hrnca dáme variť osolenú vodu. Rebierka vložíme do vriacej vody a povaríme asi štvrť hodiny. Potom ich vyberieme a necháme vychladnúť.
 
2.
Prelisovaný cesnak, nasekanú chilli papričku, med, barbecue aj sladkokyslú omáčku zmiešame a marinádou potrieme mäso. Necháme uležať.
3.
Rebierka potom dáme do pekáča, podlejeme trochou vody a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 190°C, kým nie je mäso mäkké. Počas pečenia potierame zvyškom marinády povrch rebierok. Podávame s hranolkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Toto je dôvod, prečo majú v reštauráciách vždy šťavnaté rebierka! Odpadávajú od kosti a sú také jemné,
Toto je dôvod, prečo majú v reštauráciách vždy šťavnaté rebierka! Odpadávajú od kosti a sú také jemné, že sa topia v ústach, poznáme to tajomstvo!
Dokonalý obed, ktorým potešíte (nielen) chlapské krky! Stačí poznať malé tajomstvo a rebierka už nikdy...