Pridať recept

Pečené jahňacie stehno s rozmarínom a šalviou

Pečené jahňacie stehno s rozmarínom a šalviou
Zdroj: kuchtik1

ingrediencie

2 ks
jahňacie stehno
100 g
prerastená slanina
10 strúčikov
cesnaku
celé čierne korenie
mleté čierne korenie
soľ
4 lístky
šalvia
1 stonka
rozmarín
1 PL
maslo

postup

1.
Jahňacie stehná dôkladne umyjeme a osušíme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
 
2.
Celé stehná prešpikujeme husto a rovnomerne cesnakom a kúskami slaniny, osolíme, okoreníme a potrieme rozpusteným maslom.
3.
Upravené mäso vložíme do pekáča, pridáme celé strúčiky cesnaku, šalviu, mäso podlejeme trochou vody a dáme piecť. Pečieme pomaly v rúre približne 2 hodiny. Počas pečenia jahňacie stehne prelievame vypečenou šťavou, mäso sa nesmie vysušiť a má mať chrumkavú kôrku. Ak treba, vodu stále dolievame.
4.
Po upečení stehno vyberieme z rúry a necháme 15 minút odpočívať v teple. Podávame poliate výpekom s pečenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať