Pridať recept

Bravčová panenka v lístkovom ceste

Bravčová panenka v lístkovom ceste
Zdroj: patriciaszoradova
8
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
bravčová panenka
soľ, mleté čierne korenie
olej
1 kg
lístkové cesto
trochu
hladká múka
150 g
pesto
2 ks
vajce

postup

Šťavnatá panenka v chrumkavom ceste. 

1.

Umytú a usušenú bravčovú panenku osolíme, okoreníme, opečieme z oboch strán a odložíme do alobalu. 

 
2.

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na štvorec, prekrojíme ho na 4 diely.

3.

Bravčovú panenku potrieme bylinkami (pestom), položíme na cesto tak aby sme vytvorili balíček a zabalíme. Zo zvyšku cesta vykrojíme srdiečka, balíčky potrieme rozšľahaným žĺtkom a poukladáme naň srdiečka, ktoré tak tiež potrieme žĺtkom. 

4.

Vložíme do rúry rozohriatej na 170 °C a pečieme cca 15-20 minút.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
10 najklikanejších receptov na delikátnu panenku
Bravčová panenka: 10 najklikanejších receptov na delikátnu panenku
Vyberte si z tých najchutnejších receptov na populárnu bravčovú panenku.
Fotorecept: Bravčová panenka s vôňou zázvoru a grilovanou zeleninou
Jemná a šťavnatá panenka v troch fantastických receptoch
Bravčová panenka je výnimočný kúsok mäska a zaslúži si malú kulinársku oslavu.
Bravčová panenka
Ako na bravčovú panenku
Najkvalitnejší kúsok bravčového, ktorého príprava je super rýchla a jednoduchá, vás očarí svojou...
Bravčová panenka
Tieto si zamilujete: Bravčová panenka na 8 najlepších spôsobov, nielen na nedeľu!
Obľúbené jemné mäsko na 8 spôsobov, ktoré si zamilujete. Bravčová panenka ako ju máme najradšej.
To je najlepšia a najzdravšia časť bravčového mäsa. Má najmenej tuku
Toto je najlepšia a najzdravšia časť bravčového mäsa. Má najmenej tuku
Nedá sa poprieť, že bravčové mäso máme radi, čo dokazujú aj štatistiky nakupovania mäsa. Popri hydine...