Pečená sviečkovica
10
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
slanina
200
g
bravčová krkovička
600
g
sviečkovica
4
PL
olej
8
ks
cibuľa
drvené čierne korenie
soľ
postup
1.
Na plátky nakrájame mäso z vykostenej bravčovej krkovičky a zo sviečkovice a naklepeme ich hranou ruky. Okoreníme, potrieme olejom a necháme odležať na 6 hodín na chladné miesto.
2.
Slaninou potrieme mriežkou predhriateho grilu a rozložíme na ňu plátky mäsa a budeme grilovať približne 4 minúty mäso z každej strany. Počas grilovania potierame slaninou plátky mäsa. Zvyšok slaniny nakrájame na plátky a cibuľu tiež opečieme.
3.
Mäso keď dopečieme ešte osolíme. Môžeme servírovať s nakladanou zeleninou, kvasnou kapustou alebo čerstvým šalátom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.