Pridať recept

Pikantná paradajková omáčka

ingrediencie

500 ml
mäsový vývar
2 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
4 PL
olivový olej
2 PL
hladká múka
100 g
paradajkový pretlak
5 ks
paradajka
100 ml
smotana
200 ml
červené víno
150 g
šunka
1 ks
citrón
kajenské korenie
soľ
mleté čierne korenie
cukor
bazalka
petržlenová vňať
mäta

postup

1.
Nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom speníme na oleji a potom posypeme múkou a pripravíme zápražkou za stáleho miešania. Prilejeme vývar a paradajkový pretlak, prešľaháme a vložíme pokrájané olúpané paradajky. Osolíme, okoreníme a ochutíme citrónovou šťavou a cukrom a zalejeme červeným vínom.
 
2.
Pomaly varíme 40 minút a potom ju precedíme. Prilejeme smotanu, nakrájané bylinky a na kocky pokrájanú šunku a pomaly prehrejeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Nečistoty vo vývare? Pridajte jednu zložku a zbavte sa problému! Krásne číry a bez zakalenia
Nečistoty vo vývare? Pridajte jednu zložku a zbavte sa problému! Krásne číry a bez zakalenia
Domáci vývar býva často zakalený. Hoci usadeniny na povrchu polievky neovplyvňujú jej chuť ani výživovú...
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar je pravdepodobne naša najobľúbenejšia polievka, ktorá nesmie chýbať pri nedeľnom obede. Hoci každý...
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Pripravujete nedeľný vývar? Dajte do neho túto netypickú surovinu, bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Do vývaru ju dáva málokto! Stačí jeden kus a bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Je váš vývar slabý a nevýrazný? Skúste ho dnes uvariť inak ako zvyčajne. Možno budete prekvapení,...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...