Pridať recept

Chlebová omáčka

ingrediencie

1 ks
cibuľa
4 ks
klinčeky
400 ml
mlieko
200 ml
smotana
1 PL
maslo
750 g
strúhanka
muškátový orech
soľ
kajenské korenie

postup

1.
Do cibule napicháme klinčeky a vložíme ju do vriaceho mlieka a povaríme približne 10 minút. Následne cibuľu vyberieme a za stáleho miešania sypeme strúhanku (strúhanka z bieleho chleba) do mlieka. Osolíme, okoreníme a metličkou všetko dôkladne rozšľaháme.
 
2.
Varíme omáčku pomaly za častého miešania asi 10 minút a tesne pred záverom prilejeme smotanu a zjemníme ešte maslom. V prípade, že je omáčka príliš hustá, prilejeme ešte trošku smotany. Omáčku servírujeme napríklad k hydine alebo k zverine.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať