Pridať recept

Papriková omáčka

ingrediencie

4 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
500 g
paprika
2 PL
olivový olej
mleté čierne korenie
soľ
cukor
ocot

postup

1.
Semená odstraníme z paprík a potom ich pokrájame aj spolu s cesnakom a cibuľou. Zeleninu pomelieme alebo rozmixujeme.
 
2.
K takto spracovanej zelenine prilejeme olej. Osolíme, okoreníme a ochutíme octom a cukrom. Za častého miešania pomaly varíme omáčku približne štvrť hodinku. V prípade potreby ju podlievame. Hustú omáčku môžeme podávať spolu s baraním mäsom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Lečo guláš
Lečo guláš: Bravčový guláš s augustovou zeleninou
Jednoduchý guláš, ktorý chutí a vonia ako leto samo.
Domáce lečo
Poctivé domáce lečo z voňavej zeleniny + TRADIČNÝ a rokmi overený recept
Keď sa povie leto v pohári mnohí z nás si predstavia práve lečo.
Plnená paprika
Ako pripraviť najlepšiu plnenú papriku
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Zelená paprika
Nepodceňujte zelenú papriku: Jej všestrannosť v kuchyni vás prekvapí
Zelená paprika môže byť sladká i štipľavá, hrubostenná i tenkostenná. Za klasickú „kuchynskú“ papriku...
Bryndzová nátierka s cibuľou a paprikou
Paprika
Paprika je zelenina, ktorá pochádza zo strednej Ameriky, odkiaľ sa rozšírila do celého sveta. Po tom, čo sa...