Pridať recept

FOTORECEPT: Sviečková a lá KajusiQQ

ingrediencie

160 g
sviečkovica
trochu
olej
trochu
maslo

Plnka

trochu
soľ
1 ks
vajce
3 plátky
moravské mäso
podľa chuti
petržlenová vňať
trochu
fazuľový struk

Arašídová omáčka

3 PL
arašidové maslo
trochu
múka
trochu
výpek

Perníková omáčka

podľa chuti
malinový džem
2 PL
perník
trochu
výpek

postup

1.
Dáme si variť mrkvu a zemiaky (bude to ako príloha).
Fotorecept: Sviečková a lá KajusiQQ
Fotorecept: Sviečková a lá KajusiQQ
Zdroj: kajusiQQ
 
2.
Zo šunky, vajca, soli a vňate vymiešame jemnú zmes.
Fotorecept: Sviečková a lá KajusiQQ
Fotorecept: Sviečková a lá KajusiQQ
Zdroj: kajusiQQ
3.
Do sviečkovej opatrne narežeme kapsu. Kapsu naplníme a do stredu plnky poukladáme celé alebo rozpolené fazuľové struky.
Fotorecept: Sviečková a lá KajusiQQ
Fotorecept: Sviečková a lá KajusiQQ
Zdroj: kajusiQQ
4.
Kapsu zošijeme, posolíme, ochutíme bylinkami a na oleji opečieme. Pridáme maslo.
Fotorecept: Sviečková a lá KajusiQQ
Fotorecept: Sviečková a lá KajusiQQ
Zdroj: kajusiQQ
5.
Podlejeme vodou a pečieme do mäkka. Keď je sviečková hotová, vyberieme a omáčku zahustíme múkou a dochutíme arašidovým maslom.
Fotorecept: Sviečková a lá KajusiQQ
Fotorecept: Sviečková a lá KajusiQQ
Zdroj: kajusiQQ
6.
Zeleninu (mrkvu už predvarenú) a fazuľky opražíme na masle, posolíme (Pokiaľ sa nám zvýšila náplň, môžme si spraviť omeletu). Podobne si môžme pripraviť aj perníkovú omáčku.
Fotorecept: Sviečková a lá KajusiQQ
Fotorecept: Sviečková a lá KajusiQQ
Zdroj: kajusiQQ
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Bryndzov polievka
Tip na nedeľný obed: Obaľovaná sviečkovica
Bryndzová polievkaSuroviny:    bryndza    soľ    zemiaky    hladká múka    vajceDáme si variť...