Pridať recept

Slovenský bryndzový koláč

4
porcie
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
bryndza
1 ks
lístkové cesto
200 g
oravská slanina
4 ks
vajce
1 ks
kyslá smotana
pažitka
bylinková soľ
korenie

postup

1.

Vajcia, bryndzu, kyslú smotanu premiešame a ochutíme soľou a korením. 

 
2.

Lístkové cesto rozvaľkáme do kruhu a vložíme do formy. 

3.

Na cesto vylejeme bryndzovú zmes, posypeme slaninou narezanou na kocky a pažítkou. 

4.

Pečieme asi 30 minút pri 200°C.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
brilantfashion
5.9.2019 12:46 | |
+1 -4
Robila som ho už 2x,dnes znovu-je fantastický
zdenkacechova
4.11.2015 18:33 | |
+18 -14
robila som to,je vyborny aj bryndzu tam dobre citit
Anonymný nick
26.5.2015 21:26 | |
+17 -36
popravde nič moc :-( pizzové cesto je omnoho lepšie a vajcia v tom tiež zabíjajú chuť bryndze, škoda
Podobné články
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Quiche so slaninou
Quiche si vás získa
Koláč nemusí byť iba sladký. Quiche je slaný koláč, ktorý pochádza pôvodne z Nemecka. V súčasnej dobe je...
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
Bryndzov polievka
Tip na nedeľný obed: Obaľovaná sviečkovica
Bryndzová polievkaSuroviny:    bryndza    soľ    zemiaky    hladká múka    vajceDáme si variť...
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Vajicko bryndza natierka s ligurcekom
Skvelá raňajková nátierka z bryndze a vajíčka od Henriety
Tentokrát pre vás Henrieta pripravila výbornú zdravú nátierku z bryndze a vajíčka.