FOTORECEPT: Guláš so zeleninou
5
porcií
25
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
600
g
hovädzie mäso
250
g
cibuľa
2
ks
zemiaky
2
ks
paprika
1
ks
paradajka
3
KL
paradajkový pretlak
1
KL
soľ
1
KL
majoránka
1
KL
mletá pálivá paprika
1
KL
čierne korenie
podľa chuti
cesnaku
postup
1.
Cibuľu nakrájame na kúsky. Na oleji ju vyprážame, kým zosklovatie.
2.
Mäso nakrájame na väčšie kúsky a pridáme ho k cibuli.
4.
Potom dolejeme vodu asi po výšku mäsa, premiešame. Pridáme soľ, korenie, majoránku, červenú papriku a paradajkový pretlak. Mäso dusíme, kým nezmäkne.
5.
Zemiaky oškrabeme a nakrájame na kocky. Papriku zbavíme jadierok a nakrájame ju na kocky spolu s paradajkou. Asi pol hodiny pred uvarením mäsa (mäso začne postupne mäknúť) pridáme do hrnca zeleninu.
6.
Ak je chuť guláša nevýrazná, so zeleninou pridáme aj 2-3 pretlačené strúčiky cesnaku. Podľa chuti dosolíme a pridáme korenie. Guláš podávame s pečivom alebo so zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.