FOTORECEPT: Kakaová roláda
11
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
5
PL
práškový cukor
4
PL
múka polohrubá
1
PL
kakao
Plnka
1
ks
vajce
200
ml
mlieko
2
PL
múka polohrubá
1
balíček
vanilkový cukor
250
g
maslo
2
PL
práškový cukor
1
PL
kakao
postup
1.
Najskôr vyšľaháme sneh.
Vymiešame žĺtky s cukrom do penista a pridáme preosiatu múku a opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
3.
Cesto má byť vymiešané krátko a zľahka. Vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme, 10-15 minút na 180 °C (plynová rúra: 3 stupeň)
Pripravíme si plnku. Z mlieka, múky, vanilkového cukru a vajíčka uvaríme hustú kašu a necháme dobre vychladnúť.
4.
Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku. Po 2 minútach, stočíme spolu s papierom do rolády.
5.
Spravíme si plnku. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a postupne ho pridáme k vychladnutej kaši a vyšľaháme. Krém rovnako rozdelíme a do jednej časti pridáme kakao.
6.
Vychladnutú roládu, opatrne rozvinieme a dáme dole papier.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.