Bravčové závitky s kyslou kapustou
4
porcie
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
bravčové stehno
1
ks
údená klobása
2
ks
cibuľa
3
štipky
drvená rasca
3
štipky
mletá červená paprika
2
štipky
mleté čierne korenie
2
štipky
soľ
3
štipky
majorán
6
plátkov
oravská slanina
300
g
kyslá kapusta biela
2
dl
čierne pivo
postup
1.
Slaninu pokrájame na kocky. Opražíme ju, pridáme jednu nadrobno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájanú klobásku. Hrsť kapusty nakrájame a pridáme, podlejeme trochou vodou. Pridáme všetky koreniny a pretlačený cesnak, podusíme. Mäso nakrájame, naklepeme na rezne okoreníme, osolíme. Na každý dáme trocha kapustovej zmesy, zvinieme. Spojíme niťou alebo špeciálnou ihlou. Na panvicu dáme masť a opražíme zvitky zo všetkých strán. Dno pekáča vymastíme masťou, vedľa seba uložíme plátky slaniny na to dáme jednu cibuľu nakrájanú na koliečka, ostatnú kapustu a ak nám zostala aj kapustovú zmes, na ňu uložíme zvitky polejeme výpekom a čierným pivom, zakryjeme a dáme do vyhriatej rúry treba pekáč aj s pokrievkou. Keď je mäso mäkké vyberieme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
avodamok
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.