Lahodný losos
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
losos
šťava z citróna
korenie na ryby
2
PL
olivový olej
2
PL
maslo
kôpor
pažitka
šalát
citrón
zelenina
postup
Lososa očistíme, oddelíme od kože, prípadne zbavíme kosti. Filetu umyjeme, zľahka osušíme obrúskom a nakrájame rovnako veľke steaky. Pokvápkame ich citrónovou sťavou, posypeme rybacím korením, uložíme na chladné miesto a necháme asi 20 minút stáť. V panvici zohrejeme olej s maslom a porcie lososa z oboch strán opečieme domäkka. Kôpor, rozmarín a tymián opláchneme, osušíme a nahrubo nasekáme. Lososa rozdelíme na taniere, ozdobíme bylinkami, obložíme listami šalátu, citrónom a ľubovoľnou zeleninou. Môžeme podávať aj so zemiakmi alebo opečenou bagetou. Prajeme vám dobrú chuť!
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.