Pridať recept

Perkelt z králika

ingrediencie

1 kg
králičie mäso
3 PL
rastlinný olej
3 ks
cibuľa
1 KL
mletá červená paprika
podľa chuti
soľ
podľa chuti
vegeta
podľa chuti
mleté čierne korenie
3 ks
bobkový list
trochu
voda
3 PL
polohrubá múka

Halušky

500 g
polohrubá múka
2 ks
surové postrúhané zemiaky
1 KL
soľ
1 ks
vajce
2 dl
voda

postup

1.
Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na oleji do sklovita. Poprášime mletou červenou paprikou, pridáme na menšie kúsky pokrájané mäso, podusíme, aby sa mäso zatiahlo. Podlejeme vodou podľa potreby, pridáme soľ, mleté čierne korenie a dusíme do zmäknutia. Ja som pridala aj na jemno postrúhaný surový zemiak. Dochutíme vegetou. Kto má rád pikantné, môže pridať štipľavú mletú papriku. Zahustíme múkou rozmiešanou vo vode, necháme prevrieť a podávame s haluškami.
 
2.
Halušky: múku preosejeme, pridáme na jemno postrúhané surové zemiaky, vajce, soľ a vodu prilievame podľa potreby. Vareškou vypracujeme polotuhé cesto. Klasickým spôsobom pripravíme drobné halušky. /cesto pretláčame pomocou haluškovača do väčšieho množstva osolenej vody, keď vyplávajú na povrch vyberieme ich a pomastíme olejom/ Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
miroslav.ac
29.1.2019 21:00 | |
+19 -7
....perkelt je bez smotany a paprikas je zo smotanou.....tak nas to ucili a je to aj tak v cs.st.normach!!!!!
BlazenaSadovska
21.11.2019 21:56 | |
+19 -3
Áno, tak sa pripravuje perkelt u nás, bez smotany a paprikáš so smotanou, ale receptov je veľa a každý si môže pripraviť podľa svojej chuti. Ale tento je vynikajúci:))
aihan
7.2.2014 18:53 | |
+31 -31
daleko to ma od perkeltu
Anonymný nick
21.11.2018 09:57 | |
+31 -6
Vy ste kuchár? Tak, prosím, ako sa má správne pripravovať - podľa vás? Ďakujem vopred!