Plnené zemiaky
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
ks
zemiaky
1
konzerva
šampiňóny
1
ks
mrkva
1
ks
cibuľka jarná
2
ks
rožok
2
ks
vajce
podľa chuti
soľ, korenie, rasca
mlieko na zaliatie rožkov
podľa potreby strúhanka
postup
1.
Zemiaky umyjeme a dáme variť v celku. Scedíme a prekrojíme na polovice. Rožky potrháme na malé kúsky a zalejeme vlažným mliekom.
2.
Cibuľlu a mrkvu nakrájame na drobno. Opečieme na lyžici oleja, pridáme scedené huby. Krátko podusíme o necháme vychladnúť. Zmes pridáme k rožkom, pridáme vajcia, ochutíme.
3.
Zemiaky v strede vydlabeme. Vydlabanú zmes pridáme k plnke. Ak je plnka riedka pridáme trocha strúhanky. Zemiaky poukladáme n plecha vystlaný papierom na pečenie. Na každý zemiak dáme plnku. Zapečieme asi 15-20 minút. Podávame so šalátom. Nám chutili s tatárskou omáčkou a varenými zemiakmi. Rovnako som plnila aj šampiňóny a boli super. Dobrú chuť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.