Feniklová polievka
4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
fenikel
2
ks
zemiaky
1
ks
cibuľa
2
PL
maslo
1
liter
mlieko
1
kocka
zeleninový bujón
1
téglik
smotana
štipiek
biele mleté korenie
štipiek
soľ
postup
1.
Zemiaky ošúpeme a s umytým feniklom nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na masle.
2.
Opraženú cibuľu a zeleninu vložíme do vyššieho hrnca a zalejeme mliekom. Pridáme bujón a necháme za stáleho miešania variť, kým zelenina nezmäkne.
3.
Z polievky odložíme pár kúskov feniklu a v mixére rozmixujeme polievku na hladký krém. Znovu privedieme k varu a prilejeme smotanu. Osolíme, okoreníme. Podávame ozdobené kúskami feniklu a s opečenými kúskami chleba alebo toastu.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.