Mafiny s jablkami
nízka
náročnosť
ingrediencie
360
g
hladká múka
2,5
cl
prášok do pečiva
1/2
cl
škorica
300
g
jablko
2
PL
šťava z citróna
2
ks
vajce
130
g
kryštálový cukor
80
ml
olej
250
ml
zákvas
Posýpka
80
g
hladká múka
80
g
kryštálový cukor
1
cl
škorica
80
g
maslo
práškový cukor
postup
Jamky plechu na mafiny vymastíme tukom alebo si pripravíme 12 košíčkov vhodných na pečenie mafinov. V mise zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, škoricu a nadrobno nakrájané jablká premiešané s citrónovou šťavou. V inej mise krátko vyšľaháme vajcia, kryštálový aj vanilkový cukor, olej a zákvas. Do vyšľahanej zmesi jemne vareškou vmiešame múčnu zmes. Na posýpku vymiešame rukami múku s maslom, cukrom a so škoricou. Cesto rozdelíme do jamiek mafinového plechu alebo do košíčkov, navrstvíme posýpku a jemne ju pritlačíme. V rúre pečieme mafiny 20-25 minút. Po upečení ich necháme ešte 5 minút v plechu postáť. Potom ich posypem práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.