Pridať recept

Baranie mäso na oregane

ingrediencie

1 kg
baranie mäso
2 KL
oregano
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie
4 strúčiky
cesnaku
1 PL
olej

postup

1.
Do pekáča poukladáme baranie mäso.
 
2.
Z oregana, soli, čierneho korenia, roztlačeného cesnaku a oleja si pripravíme kašičku, ktorou potrieme mäso zo všetkých strán. Necháme asi hodinu odstáť v chlade.
3.
Potom podlejem vodou a prikryté pečieme v rúre. Keď mäso začína mäknúť, odkryjeme ho a podľa potreby ho podlejeme. Pečieme dočervena. Počas pečenia baraninu občas podlievame vypečenou šťavou.
4.
Podávame so zemiakmi a špenátom alebo so zemiakovými knedlíkmi a šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať