Pridať recept

Kačica s dusenou kapustou

ingrediencie

1 ks
kačka
1 ks
kapusta červená hlávková
podľa chuti
soľ
podľa chuti
cukor
trochu
ocot
3 ks
klinčeky
trochu
masť
1 ks
cibuľa
2 ks
jablko
trochu
červené víno

postup

1.
Kačicu upečieme dozlatista.
 
2.
Hlávku červenej kapusty očistíme, pokrájame, osolíme, osladíme a pokvapkáme octom. Pridám 3 klinčeky, prikryjeme a necháme asi hodinu na chladnom mieste.
3.
Na masti opečieme cibuľku, pridáme vytlačenú kapustu a 2 postrúhané jablká. Dusíme domäkka s trochou červeného vína.
4.
Hotovú kapustu prekyslíme a prisladíme. Podáva sa nielen ku kačici, ale aj k údenému mäsu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať