Višňovo-tvarohová torta
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
višne
1
kg
tvaroh
100
g
maslo
200
g
práškový cukor
2
balíčky
vajce
4
ks
vajce
6
PL
detská krupica
1
ks
puding zlatý klas
1
PL
kryštálový cukor
1
PL
hrubá múka
2
cl
kypriaci prášok do pečiva
postup
Maslo vymiešame s práškovým cukrom a so žĺtkami. Pridáme tvaroh, detskú krupicu, zlatý klas, kypriaci prášok, vanilínový cukor a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Vykôstkované višne osušíme, posypeme kryštálovým cukrom, hrubou múkou a zľahka ich vmiešame do cesta. Vymastenú, múkou vysypanú okrúhlu tortovú formu naplníme tvarohovým cestom s višňami. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 70-80 min., potom povrch cesta vo forme prikryjeme alobalom a tortu dopečieme. Vychladenú tortu môžeme ozdobiť šľahačkou a čerstvými višňami alebo ju posypeme práškovým cukrom.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.