Pridať recept

Maková torta

ingrediencie

250 g
cukor
40 g
mandle
30 g
hrozienka
6 ks
vajce
200 g
čokoláda
1/2 ks
citrón
180 g
mletý mak
trochu
mletá škorica
trochu
mleté klinčeky
trochu
mleté nové korenie
čokoládová poleva

postup

Do peny vymiešame cukor, žĺtky a celé vajce. Pridáme mleté mandle (prípadne lieskovce), hrozienka, citrónovú kôru a šťavu z 1/2 citróna, mletý mak, nastrúhanú čokoládu a mletú škoricu, klinčeky a nové korenie. Na záver primiešame aj sneh z bielkov. Suroviny dôsledne premiešame a cesto vylejeme do formy a pomaly pečieme vo vyhriatej rúre. Na záver keď torta vychladne ju potrieme čokoládovou polevou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Oriešková torta z lieskovcov
Piškótový korpus 6x INAK
Nadýchaný piškótový korpus je základ každej dobrej torty, slávnostných rezov, chutnej rolády. Máte pocit,...
Makové chuťovky na sviatočný stôl.
15 receptov na vianočné pečenie s makom. Tento rok ich musíte vyskúšať!
Vianoce sa nezadržateľne blížia, preto vám každý deň prinášame najobľúbenejšie inšpirácie na vianočné...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.
Fondán a marcipán
Domáci marcipán a fondán: Overené recepty a postupy na ich prípravu
I keď sú dnes v móde nahé torty alebo krémové zdobené ovocím, stále si veľa ľudí potrpí na klasike. Z...
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...