Tekvicová torta
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
tekvica
200
g
žemľa
200
g
kryštálový cukor
2
ks
žĺtok
2
ks
vaječný bielok
šťava z pomaranča
100
g
hrozienka
1/2
dl
rum
50
g
orechy
100
g
okrúhle piškóty
maslo
postup
Očistenú tekvicu nakrájame na kúsky a uvaríme v slanej vode asi 20 min. Potom precedíme, necháme vychladnúť a rozmixujeme spolu so žĺtkami a cukrom na kašu. Pridáme nastrúhané žemle, oriešky, hrozienka, šťavu z pomaranča, um a rozdrobené piškóty. Pomalším tempom vmiešame sneh z bielkov. Vylejeme do tortovej formy vymastenej maslom a pečieme 80-90 min. Vychladenú tortu vyklopíme a dodávame až na druhý deň. Zabalená v alobale vydží v chladničke aj týždeň.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.