Kura máčané v octe
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kura
ocot
1/2
liter
kyslé mlieko
2
ks
vajce
2
PL
olej
1
KL
solamyl
trochu
soľ
čerstvá zelenina
postup
1.
Uvarené, obrané kuracie mäso pokrájame na malé kúsky. Kocky kuraťa prelejeme octovou vodou a necháme cez noc odstáť.
2.
Ráno si pripravíme kyslý nálev. Zmiešame 1/2 l kyslého mlieka, 2 lyžice oleja, 1 lyžicu octu, 2 vajcia, 1 lyžičku solamylu, trocha soli. Kyslý nálev rozmixujeme a za stáleho miešania povaríme nad parou. Nálev dáme vychladnúť a nezabudneme stále miešať.
3.
Z kuraťa potom zlejeme octovú vodu, zalejeme ho pripraveným nálevom a dobre premiešame. Na tanieri ozdobíme čerstvou zeleninou zo záhradky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.