Pridať recept

Šajtky

ingrediencie

2 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1 ks
kaleráb
5 ks
zemiaky
1 hrsť
sušené huby
1 ks
cibuľa
30 g
masť
40 g
údená slanina
voda
soľ
1 KL
hladká múka

postup

1.
Umyté sušené huby pokrájame a dáme variť. Asi po 20 minútach pridáme očistenú na kolieska pokrájanú zeleninu a osolíme. Keď je zelenina polomäkká pridáme pokrájané zemiaky.
 
2.
Medzitým z múky, masti a cibule pripravíme zápražku, zalejeme ju vodou a pridáme k zelenine s hubami. Do hotového jedla zamiešame opraženú slaninu. Podávame s chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mushrooms and truffle risotto
Huby ako korenina
Niektoré druhy jedlých húb sa používajú ako koreniny alebo pochutiny. Každý druh húb má inú, svojskú,...
Spracovanie húb
Tipy a triky, ako spracovať huby
Táto jeseň hubárom praje. Z príjemnej prechádzky lesom si môžete odniesť poriadnu výslužku. Prinášame...
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Mladé a zdravé huby škoda sušiť. Naložte ich do pohárov!
Zopár tipov a rád, ako správne sterilizovať lesné huby.
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...