Hydinové guličky v pikantnej omáčke
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
40
dkg
mleté hydinové mäso
10
dkg
maslo
trochu
korenie na mleté mäso
trochu
hladká múka
trochu
strúhanka
trochu
olej
Omáčka
1
ks
cibuľa
2
PL
maslo
1
kocka
slepačí bujón
1
dl
smotana na šľahanie
1
PL
pikantná horčica
trochu
soľ
postup
1.
Z mäsa, masla, korenia a múky vypracujeme hmotu, vlhkou rukou tvoríme guličky, ktoré obaľujeme v strúhanke a navlhčené olejom prudko osmažíme. Podávame preliate omáčkou a s ryžou.
2.
Omáčku pripravíme tak, že nakrájanú cibuľu speníme vo vymastenej nádobe, pridáme bujón, zalejeme 4 dl horúcej vody a povaríme. Vmiešame horčicu, smotanu, osolíme, okoreníme a ešte krátko povaríme. Nakoniec zahustíme múkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.