Tvarohová torta s brusnicami
8
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
horká čokoláda
100
g
maslo
150
g
kukuričné lupienky
Plnka a ozdoba
250
g
nízkotučný tvaroh
2
ks
žĺtok
100
g
cukor
1
kg
citrónonvá kôra
6
plátkov
číra želatína
4
PL
citrónová šťava
400
g
šľahačka
450
g
brusnice
40
g
čokoláda na strúhanie
postup
1.
Dno otváracej formy vyložíme papierom na pečenie. Čokoládu postrúhame nahrubo a roztopíme s maslom v horúcom vodnom kúpeli. Vmiešame kukuričné lupienky a ešte horúcu masu roztrieme na dno formy. Necháme stuhnúť.
2.
Z tvarohu, žĺtkov, cukru a citrónovej kôry vymiešame krém. V studenej vode necháme napučať želatínu. Citrónovú šťavu zohrejeme a želatínu v nej rozpustíme. Tuhnúcu tekutinu rýchlo vmiešame do tvarohového krému.
3.
Vyšľaháme hustú šľahačku a metličkou vmiešame do tvarohu. Zmes dáme na chladné miesto. Ak je brusnicový kompót riedky necháme ho odkvapkať.
4.
Čokoládový základ torty potrieme najskôr polovičkou tvarohového krému a naň navrstvíme brusnice. Okolo brusníc necháme asi 2 cm široký okraj. Na ovocnú vrstvu dáme zvyšok tvarohového krému, tortu prikryjeme a chladíme najmenej 4 hodiny. Pred podávaním tortu opatrne vyberieme z formy a ozdobíme postrúhanou čokoládou a brusnicami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.