Pridať recept

Jemná kelová polievka

ingrediencie

500 g
kel
500 g
zemiaky
150 g
mrkva
100 ml
smotana na šľahanie
200 g
klobása
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
olej
1 kocka
zeleninový bujón
trochu
majorán
15 g
maizena
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Zeleninu umyjeme, očistíme a pokrájame - kel na rezančeky, mrkvu na kolieska a zemiaky na kocky.
 
2.
Do hrnca dáme variť 800 ml vody, kocku zeleninového bujónu a zemiaky. Keď sú zemiaky takmer mäkké, pridáme smotanu, kolieska mrkvy a kel. Polievku osolíme, okoreníme a zahustíme maizenou rozmiešanou v troške vody.
3.
Klobásu pokrájanú na tenké kolieska opražíme na oleji a pridáme do polievky. Premiešame a nakoniec pridáme majorán.
4.
Pred podávaním každú porciu ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
16.2.2014 20:37 | |
+1 -0
Fajn za dobre recepty--ja polievky milujem a prave vdaka aj internetu--spoznavam polievky nepoznane.vdaka :! .PB,