Pridať recept

Šalát s paprikami a kaparami

ingrediencie

4 ks
farebná paprika
1 PL
majorán
2 PL
bazalka
1 strúčik
cesnaku
2 PL
kapary

Zálievka

4 PL
olivový olej
1 PL
biely vínny ocot
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Všetky papriky pokrájame na štvrtky a budem ich opekať pod grilom nasucho, až kým povrch nezvráskavie. Na paprikách by sa mali urobiť malé pľuzgiere. Na 10 minút ich ešte zabalíme do utierky, prípadne ich dáme do mikroténového vrecka. Takto odležané papriky ošúpeme a pokrájame na pásiky, ktoré budú hrubšie.
 
2.
Papriky posypeme nakrájanou čerstvou bazalkou, majoránkou a nasekaným cesnakom. Ocot zmiešame so soľou a korením a primiešame olej. Do šalátu vmiešame zálievku a posypeme ho kaparami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať