Pridať recept

FOTORECEPT: Ríbezľový pudigovo-tvarohový koláč

Fotorecept: Ríbezľový pudigovo-tvarohový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

Cesto

200 g
polohrubá múka
20 g
droždie
50 g
cukor
50 g
maslo
1,5 dl
mlieko
štipiek
soľ

Plnka

2 konzervy
ríbezle
2,5 dl
mlieko
1 balíček
puding zlatý klas
50 g
cukor
2 ks
vajce
250 g
jemný tvaroh
1 balíček
vanilkový cukor

Posýpka

40 g
maslo
40 g
cukor
40 g
hrubá múka

postup

1.
V mlieku necháme nakysnúť kvások so štipkou cukru. Potom ho dáme do misky spolu s múkou, cukrom, rozpusteným maslom a štipkou soli.
Fotorecept: Ríbezľový pudigovo-tvarohový koláč
Fotorecept: Ríbezľový pudigovo-tvarohový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Vypracujeme cesto a necháme 15 minút kysnúť.
Fotorecept: Ríbezľový pudigovo-tvarohový koláč
Fotorecept: Ríbezľový pudigovo-tvarohový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Medzitým si z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme puding.
Fotorecept: Ríbezľový pudigovo-tvarohový koláč
Fotorecept: Ríbezľový pudigovo-tvarohový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Ríbezľový pudigovo-tvarohový koláč
Fotorecept: Ríbezľový pudigovo-tvarohový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Potom tvaroh vymiešame s vanilkou a žĺtkami a zmes spojíme s bielkami.
Fotorecept: Ríbezľový pudigovo-tvarohový koláč
Fotorecept: Ríbezľový pudigovo-tvarohový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a prenesieme na pomúčený plech.
Fotorecept: Ríbezľový pudigovo-tvarohový koláč
Fotorecept: Ríbezľový pudigovo-tvarohový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Cesto natrieme pudingom, potom naňho poukladáme ovocie a zakryjeme tvarohom. Na koniec dáme posýpku (všetky ingrediencie spojíme a v prstom rozmrvíme).
Fotorecept: Ríbezľový pudigovo-tvarohový koláč
Fotorecept: Ríbezľový pudigovo-tvarohový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Ríbezľový pudigovo-tvarohový koláč
Fotorecept: Ríbezľový pudigovo-tvarohový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Ríbezľový pudigovo-tvarohový koláč
Fotorecept: Ríbezľový pudigovo-tvarohový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
7.
Pečieme pri 200 stupňoch 35-40 minút. Koláč nechajte poriadne vychladnúť, najlepšie cez noc, puding musí riadne zatuhnúť !
Fotorecept: Ríbezľový pudigovo-tvarohový koláč
Fotorecept: Ríbezľový pudigovo-tvarohový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zavárame ríbezle!
Zavárané ríbezle - od džemu až po omáčku
Ríbezľové zaváraniny sú jedny z najobľúbenejších. Svedčí o tom aj množstvo vašich overených receptov...
VIDEO: Ríbezľové hody
Poďte si s nami zrekapitulovať, prečo sú ríbezle jedným z najfantastickejších ovocí...
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...
Prepadávaný tvarohový koláč
Hrnčekový PREPADÁVANÝ tvarohový koláč s kyslým mliekom, recept aj pre začiatočníkov
Hľadáte inšpiráciu, čo upiecť cez víkend? Máme pre vás úžasný kakaový koláč s bohatou porciou tvarohu.
Ríbezľový koláč
10 najlepších ríbezľových koláčov
Kyselkavé ríbezle v zajatí sladkého cesta desaťkrát inak.
Rezance s tvarohom a slaninou
Prázdna chladnička? Beriem tvaroh a robím tieto lacné pochúťky, hotové behom pár minút a sýta celá rodina!
Za málo peňazí - veľa muziky! Inšpirujte sa a varte lacno, dnes tieto pochúťky s tvarohom.