Pridať recept

Mäsové krokety

ingrediencie

150 g
hovädzie mäso
150 g
bravčové mäso
30 g
slanina
2 ks
vajce
50 g
strúhanka
1/2 ks
cibuľa
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
hladká múka
trochu
strúhanka na obaľovanie
trochu
olej na vyprážanie
podľa chuti
sendvič
podľa chuti
tatárska omáčka

postup

1.
Mäso pomelieme, osolíme, okoreníme. Primiešame namočenú strúhanku, strúhanú cibuľu, nakrájanú slaninu a vajce. Dobre premiešame a zo zmesi tvoríme malé guľôčky.
 
2.
Tie potom obaľujeme v múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke a vyprážame na oleji z oboch strán, asi štvrť hodiny.
3.
Už opečené konzumujeme s tatárskou omáčkou alebo kečupom a s pečivom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sekaná
Vezmite mleté mäso a máte úžasný obed pre celú rodinu! Najlepšie RETRO recepty, nedáme na ne dopustiť
Výborné a mimoriadne chutné jedlá, ktoré sú vďaka mletému mäsu rýchlo pripravené a vždy chutné. Pozrite si...
Mrazené mleté mäso. Poradíme vám, ako ho najlepšie rozmraziť
Aké chyby robíme pri rozmrazovaní mletého mäsa? Takto bude vždy chutné a rýchlo rozmrazené
Jedlá z mletého mäsa patria k našim obľúbeným. Stačí spomenúť fašírky, čevabčiči alebo sekanú, ktoré...
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...