Bryndzové pirohy
4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
300
g
hrubá múka
1
ks
vajce
500
g
bryndza
1
štipka
soľ
trochu
maslo
podľa chuti
kyslá smotana
postup
1.
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a 800g z nich popučíme. Pridáme k nim soľ, múku a vajce a vypracujeme cesto.
2.
Urobíme náplň: popučené zvyšné zemiaky vymiešame s bryndzou.
3.
Dosku na váľanie vysypeme múkou a z cesta na nej urobíme tenký plát. Z neho vykrajujeme obdĺžničky, ktoré naplníme bryndzovou náplňou, prehneme a po stranách zlepíme pomocou vidličky.
4.
Dáme variť do vriacej vody. Uvarené pirohy polejeme maslom alebo dáme na vrch kyslú smotanu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.