Pridať recept

Bryndzové halušky

ingrediencie

500 g
zemiaky
300 g
hladká múka
trochu
soľ
250 g
bryndza
60 g
cibuľa
80 g
údená slanina
trochu
kôpor
trochu
pažitka

postup

1.
Očistené zemiaky postrúhame a zmiešame s múkou a so soľou. Časť cesta dáme na dosku a nožom hádžeme do vriacej osolenej vody.
 
2.
Cibuľu opražíme na slanine pokrájanej na malé rezančeky.
3.
Uvarené halušky vyberieme, premiešame s bryndzou a polejeme opraženou cibuľou.
4.
Namiesto cibule môžeme nakoniec pridať pažítku alebo kôpor posekaný nadrobno. Podávame s kyslým alebo acidofilným mliekom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fotorecept: Kukuričné halušky so sladkým tofu a kokosom
TOP 5 receptov na halušky: Tradičné i menej rozšírené recepty na slovenskú klasiku
Ktoré recepty na halušky sú vaše najobľúbenejšie? Prvé miesto prekvapivo nepatrí bryndzákom...
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Vajicko bryndza natierka s ligurcekom
Skvelá raňajková nátierka z bryndze a vajíčka od Henriety
Tentokrát pre vás Henrieta pripravila výbornú zdravú nátierku z bryndze a vajíčka.
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.