Hovädzia špička na víne
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
600
g
hovädzia špička
50
g
slanina
100
g
maslo
2
ks
cibuľa
1
stonka
rozmarín
500
ml
hovädzí vývar
200
ml
suché červené víno
150
ml
smotana
2
PL
polohrubá múka
štipiek
soľ
štipiek
korenie
postup
1.
Mäso umyjeme a poodkrajujeme z neho blany a kožu. Tie dáme variť do čistej vody kvôli vývaru. Mäso potom obložíme na prúžky nakrájanou slaninou a zo všetkých strán okoreníme a osolíme.
2.
Roztopené maslo dáme do zapekacej misy a vložíme doňho vetvičku rozmarínu a nahrubo nakrájanú cibuľu. Prikryjeme a počas pečenia mäso podlievame hovädzím vývarom. Po hodine pečenia mäso otočíme.
3.
Po hodine a pol mäso vyberieme úplne, dáme do alobalu a do šťavy dolejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku. Zriedime vínom.
4.
Omáčku scedíme a vrátime do zapekacej nádoby. Pridáme cukor, mäso nakrájame na plátky a vložíme naspäť do omáčky. Dusíme ešte 20 minút. Podávame so zemiakmi alebo zemiakovými knedlíkmi.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.