FOTORECEPT: Špaldové tyčinky
10
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
špaldová hladká múka
125
g
palmarín
125
ml
ryžové mlieko
1,5
KL
soľ
2
KL
prášok do pečiva
1
ks
vajce
sezam
vajce na potretie
omáčka na potretie
postup
1.
V miske rozmiešame múku, mlieko, maslo, soľ a prášok do pečiva. Ak je cesto príliš riedke, pridáme múku.
2.
Spracované cesto si dáme na podložku, podsypeme múkou a rozdelíme na 2 časti.
3.
Každú časť rozvaľkáme do obdĺžnika a rozdelíme na cca 1 cm hrubé pásy. Dva pásy prepletieme do seba.
4.
Alebo si nakrájame pásy hrubé cca 4 cm a stočíme ich ako na obrázku.
5.
Tyčinky si preložíme na pečiaci papier, potrieme vajíčkom a omáčkou podľa chuti. Použila som tú, z ktorej som robila marinádu na maso (barbeque). Vrch posypeme sezamom. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 10 min. (spodná časť tyčiniek nesmie byť spálená).
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.