Pridať recept

Plnený zapekaný baklažán

2
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
baklažán
250 g
mleté mäso
50 g
tvrdý syr
1 ks
vajce
2 ks
paradajka
1 KL
podravka
1 KL
mletý kmín
1 strúčik
cesnaku
štipiek
soľ
štipiek
korenie

postup

1.
Baklažán opláchneme, odkrojíme stopku, odrežeme druhý koniec a rozkrojíme pozdĺžne na dve časti. Vyberieme vnútro a obe časti posolíme.
 
2.
Mäso zmiešame s dreňou baklažánu, nakrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, nakrájanými paradajkami a vajcom. Okoreníme, pridáme podravku a soľ.
3.
Polovice naplníme mäsovou zmesou a posypeme ich strúhaným syrom. Podlejeme vodou a vložíme do vyhriatej rúry asi na 30 minút. Podávame so zeleninou a s pečivom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklažán
Baklažán
Máte radi baklažán? Dopestovať si a chutne ho pripraviť nie je žiadna veda :)
Mrazené mleté mäso. Poradíme vám, ako ho najlepšie rozmraziť
Aké chyby robíme pri rozmrazovaní mletého mäsa? Takto bude vždy chutné a rýchlo rozmrazené
Jedlá z mletého mäsa patria k našim obľúbeným. Stačí spomenúť fašírky, čevabčiči alebo sekanú, ktoré...
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...