Pridať recept

Talianske pizza krekry

ingrediencie

Cesto

400 g
mrazené cesto na pizzu
1 ks
žĺtok
trochu
múka na posypanie

Ozdoba

1 PL
mak
1 PL
sezamové semienka

postup

1.
Cesto na pizzu pripravíme podľa návodu na obale. Plechy vyložíme papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 200°C.
 
2.
Hotové cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku asi 4mm. Žĺtok dôkladne rozšľaháme s 2 lyžicami vody. Zmesou potrieme plát cesta a buď ho pokrájame na štvorce alebo povykrajujeme formičkami so stranami asi 6x6cm.
3.
Hviezdičky posypeme makom, sezamovými semienkami a poukladáme na plechy. Pečieme v predhriatej rúre 10-15 minút dozlatista. Krekry vyberieme z pechu, necháme krátko vychladnúť a podávame teplé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vynikajúce makové rezy k poobedňajšej káve
Vynikajúce makové rezy k poobedňajšej káve
Delikátne, vizuálne podmanivé a krásne vláčne rezy.
Vianočné opekance
Mak nesmie chýbať! Nezabudnite k tradičným štedrovečerným chodom pripraviť aspoň jednu tradičnú makovú pochúťku
Mak symbolizuje bohatstvo, preto nezabudnite k tradičným štedrovečerným chodom pripraviť aspoň jednu makovú dobrotu.
Makové dobroty
Tie najlepšie makové dobroty, po ktorých sa len tak zapráši
V mnohých krajinách bolo, v niektorých ešte aj je, pestovanie maku zakázané kvôli ópiu, ktoré obsahujú ešte...
Makový zákusok
Najlepšie makové zákusky
Mak je vzácny artikel a my Stredoeurópania máme to šťastie, že si ho môžeme dopriavať bez obmedzení. Preto sa...
Makové chuťovky na sviatočný stôl.
15 receptov na vianočné pečenie s makom. Tento rok ich musíte vyskúšať!
Vianoce sa nezadržateľne blížia, preto vám každý deň prinášame najobľúbenejšie inšpirácie na vianočné...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!