Pridať recept

Bravčová roláda na taliansky spôsob

Bravčová roláda na taliansky spôsob
Zdroj: varecha-kucharka

ingrediencie

ks
bravčová panenka
100 g
tvrdý syr
2 strúčiky
cesnaku
1 PL
plnotučná horčica
1 PL
kyslá smotana
trochu
petržlenová vňať
2 PL
olivový olej
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Mäso rozdelíme na dva plátky, obe preklepeme, osolíme a okoreníme. Do misky dáme prelisovaný cesnak, horčicu, smotanu, lyžicu oleja, nastrúhaný syr a nasekanú vňať. Ingrediencie rovnomerne premiešame a zmes natrieme na obe plátky mäsa.
 
2.
Plátky mäsa zavinieme do rolád, obviažeme niťou a na zbytku oleja opražíme. Potom obe vložíme na pekáč, podlejeme trochou vody a necháme zapiecť na cca 30 minút. Počas celej doby pečenia sledujeme, či je dostatok vody a v prípade potreby podlievame.
3.
Po upečení vyberieme rolády z rúry a odstránime nite. Nakrájame ich na drobné kolieska, ktoré podávame so zemiakmi, prípadne s opraženou zeleninou a čerstvými paradajkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fotorecept: Bravčová panenka s vôňou zázvoru a grilovanou zeleninou
Jemná a šťavnatá panenka v troch fantastických receptoch
Bravčová panenka je výnimočný kúsok mäska a zaslúži si malú kulinársku oslavu.
Bravčová panenka
Ako na bravčovú panenku
Najkvalitnejší kúsok bravčového, ktorého príprava je super rýchla a jednoduchá, vás očarí svojou...
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Ako je to u vás? Strúhate vlastný či kupujete nastrúhaný? Toto sú tri hlavné dôvody, prečo sa oplatí radšej...
Čerstvý syr
Ako skladovať žltý syr? Tento trik ho udrží čerstvý až 3 týždne!
Žltý syr je produkt, ktorý nájdete pravdepodobne v každej chladničke. Používame ho do sendvičov, nákypov...
Bravčová panenka
Tieto si zamilujete: Bravčová panenka na 8 najlepších spôsobov, nielen na nedeľu!
Obľúbené jemné mäsko na 8 spôsobov, ktoré si zamilujete. Bravčová panenka ako ju máme najradšej.