Oriešková torta s tvarohom
8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
g
polohrubá múka
150
g
maslo
100
g
cukor
1
ks
vajce
500
g
mäkký tvaroh
100
g
práškový cukor
1
balíček
vanilínový cukor
2
ks
vaječný žĺtok
2
PL
vanilkový puding
1
balíček
orechy
podľa chuti
hrozienka
trochu
tuk na vymastenie
trochu
múka na vysypanie formy
postup
1.
Vymiešame spolu múku, maslo, cukor a vajce tak, aby vznikla rovnorodá hmota. Cesto necháme na 5 minút v chladničke odležať a pustíme sa do krému.
2.
Tvaroh zmiešame s cukrami, žĺtkami a pudingovým práškom. Aby hrozienka zmäkli, zalejeme ich horúcou vodou. Scedené a zmäknuté ich potom pridáme do krému. Ak by bol príliš hustý, môžeme ho trochu zriediť s pár lyžicami mlieka.
Oriešky nasekáme na menšie časti a polovicu primiešame do zmesi.
3.
Cesto vyberieme z chladničky a rovnomerne rozotrieme na formu potretú maslom a posypanú múkou. Na cesto rozotrieme ešte tvarohový krém a nakoniec koláč posypeme zbytkom orechov. Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na 20 minút, kým nebude dozlatista upečený.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.